Korisni saveti za održavanje kuće!

Korisni saveti za održavanje kuće!

Održavanje kuće čistom ne mora biti tolika gnjavaža. Naša agencija Vam pomaže kako što lakše održavati domaćinstvo i očistiti dom u vrlo kratkom roku.

Držite nered pod kontrolom, stalno

Pre nego što počnete brisati prašinu i prati podove, morate se rešiti nereda. To će čišćenje učiniti lakšim.

Za početak, stavite stvari na svoje mesto, odmah, čim uđete u stan. Sve treba imati svoje mesto. Kako biste to postigli, svemu nađite logično mesto – ključeve obesite pored izlaznih vrata, a ofingere za kapute u ormar (višak odeće poklonite). Zapitajte se: ‘Volim li ovo?’, ‘Imam li to gde držati?’, ‘Čini li me to srećnom?’ Ako je odgovor na sve ‘da’, onda tu stvar zadržite. Ako je ‘ne’, vreme je da je se rešite.

Održavanje ima brojne prednosti

Verovatno ste već shvatili da je čišćenje brže i jednostavnije ako dom održavate urednim i čistim. A taj pristup može pomoći i našoj planeti, jer uvek čist dom može ostati takav uz nežna sredstva za čišćenje. Ako kuću ne održavate čistom, za čišćenje morate koristiti jače proizvode i više se pomučiti prilikom čišćenja.

Neka sudopera sija

Ključ sjajne kuhinje je u čistoj sudoperi. Neverovatno je koliko znači. Čistoća je zarazna. Uglavnom, ako vam je sudopera besprekorma, teško će vam pasti uprljati je. A jednom kad je sudopera čista, prljave pločice i podovi jednostavno vam neće odgovarati. A kad vam je već kuhinja tako čista, ne bi li trebala biti i kupatilo? Naravno, zarazan je i nered. Zato ne dopustite da manji nered preraste u nešto veće.

Pametno održavanje površina

Većina ljudi održava kuhinje, pa je retko potrebno koristiti tvrdokorna sredstva za čišćenje. Za većinu površina biće dovoljno neko univerzalno sredstvo za čišćenje u spreju, a dobro rešenje je i toplo sirće sa vodom ako samo održavate čistoću (prirodan je, netoksičan i jeftin). Za elemente je dobra vruća voda i sapunica (posebnu pažnju obratite na ručke i druga područja koja često dodirujete). Naravno, sve navedeno bolje će se čistiti krpom od mikrofibra jer će ona odraditi puno posla.

Recite ‘ne’ masnim mrljama

Vaša najbolja obrana od prljavih šporeta je – dobra prevencija. Mrežica za tiganj protiv prskanja masnoće je nešto što bi trebala imati svaka kuhinja. Čak i kod najbolje čuvanih ploča, ovo je najbolje preventivno rešenje. To je jedini način da stvarno budu čiste, kaže, dodajući da bi se ploča trebala brisati nakon svakog kuvanja.

Rerna

Ploče šporeta nisu sve na šta trebate obratiti pažnju. Srećom, većina novih pećnica ima funkciju samočišćenja. Sve što trebate učiniti je postaviti rernu na funkciju samočišćenja, ostaviti otvorena vrata i obrisati beli prah nekoliko sati kasnije. To iziskuje puno energije, ali alternativa su vrlo toksična srestva.

Za toalet

Ako WC-školjku želite održati čistom, preporučuje se da svakoga dana napravite mešavinu vode i neke sapunice, poput starog šampona ili gela za tuširanje, u odnosu 50-50. Smesom prebrišite dasku i školjku, višak istresite u WC. Minut posla za ovaj neugodan zadatak. Ako imate mušku decu, predlažemo da uvek u blizini imate vlažne maramice za dezinfekciju kojima ćete obrisati dasku i školjku.

Izvor:magazin.net.hr

Ostavite komentar

Usluge

Agencija za čišćenje stambenog i poslovnog prostora | Generalno čišćenje | Mašinsko pranje nameštaja | Pranje staklenih površina | I drugo po dogovoru.
Politika privatnosti.

MISSCLEANY © MADE BY PERIC.IN.RS.

Pozovite