Kako da olakšate pranje sudova

Kako da olakšate pranje sudova

Kad je reč o pranju posuđa, najbolji savet je da suđe operete odmah i nakon jela jer ako na tanjiru ostane bilo kakav ostatak hrane, a on će se osušiti i skoriti, pa ćete i to teže oprati što duže stoji. Ako ne možete odmah oprati prljavo posuđe, barem ga ostavite potopljeno u vodi.

Kod ručnog pranja posuđa preporučuje se sledeći redosled: operite prvo čaše, jednu po jednu, zatim pribor za jelo, pa tanjire, šoljice i činije, pa na kraju lonce, šerpe i tiganje.

Uopšteno važi da će voda u kojoj perete posuđe duže ostati čista ako prvo operete manje prljavo posuđe. Svaku posudu treba isprati, a ako dodate koju kapljicu sirćeta u vodu za ispiranje, uklonićete masne naslage i vaše će posuđe dobiti sjaj.

Čaše u kojima je bilo mleko ili alkohol isperite u hladnoj vodi pre pranja. Kad stavljate češe u sudoperu, pazite da ih ne okrznete ili razbijete i da voda ne bude prevruća, jer bi čaše mogle popucati.

Ako perete skupocene čaše i fino porcelansko posuđe, stavite krpu na dno sudopere kako se ne bi oštetili na tvrdoj površini.

Izvor: savjetnica.com

Ostavite komentar

Usluge

Agencija za čišćenje stambenog i poslovnog prostora | Generalno čišćenje | Mašinsko pranje nameštaja | Pranje staklenih površina | I drugo po dogovoru.
Politika privatnosti.

MISSCLEANY © MADE BY PERIC.IN.RS.

Pozovite